dijous, 1 d’octubre de 2015

La Busca de Tortosa porta el joc de l’oca al Mercat Renaixentista de Thiene

L’associació cultural participarà en la recreació històrica renaixentista que es realitzarà aquest cap de setmana a la ciutat italiana del Vèneto

Després de quatre anys consecutius fent tot un seguit d’activitats per contribuir a fer més gran la Festa del Renaixement de Tortosa, l’associació La Busca de Tortosa estarà present aquest cap de setmana en la recreació del mercat renaixentista europeu que organitza cada any la ciutat italiana de Thiene, el Mercato Renascimentale Thiene 1492. 

En concret, la participació de la Busca consistirà, d’una banda, en portar el joc de l’oca gegant, que es va presentar amb motiu de la XX edició de la Festa del Renaixement de Tortosa, realitzat sobre un taulell gegant que reprodueix un joc real del segle XVI i que permetrà que els xiquets puguin jugar-hi al damunt. A més, també hi haurà altres jocs tradicionals de les nostres terres com les birles, les baldufes o les anelles de corda.

D’altra banda, la participació també inclourà actuacions del mag Dalmau “lo tortosí”, un dels il·lusionistes més important del segle XVI a Europa i que l’associació ha recuperat per a la Festa del Renaixement. 

Organitzat per l’associació Amici di Thiene, amb la col·laboració de l’Ajuntament i els comerciants de la ciutat, el mercat renaixentista europeu de Thiene es desenvolupa durant dos caps de setmana. El primer es realitza del 26 al 27 de setembre i recrea la concessió del mercat franc a la ciutat mentre que el segon cap de setmana, del 3 al 4 d’octubre, es celebra mercat, que presenta una important mostra d’oficis i artesans propis de l’època i de la regió italiana del Vèneto, així com espectacles diversos.

La presidenta de la Busca de Tortosa, Teresa Castellà, ha manifestat la seva satisfacció i agraïment als amics de Thiene per la seva invitació i també ha avançat que es treballa en futures col·laboracions. Castellà ha recordat que l’associació continuarà treballant i participant any rere any per fer gran la Festa del Renaixement, fent aportacions com les del joc de l’oca i el mag Dalmau i ha tornat a lamentar que el que és apreciat per festes europees sigui vetat a la festa de Tortosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada