dimarts, 6 d’octubre de 2015

Els jocs de la Busca de Tortosa triomfen al Mercat Renaixentista de Thiene

La participació de La Busca va ser un èxit entre els més de 10.000 visitants del Mercat 1492 assistent havent-ne jugat més de 150 partides del joc de l’oca. 

El mercat renaixentista europeu de Thiene, celebrat aquest cap de setmana a la ciutat italiana, va comptar amb la participació de l’associació La Busca de Tortosa, que va ser convidada per l’associació Amici di Thiene, organitzadors d’aquet event, per formar part d’aquesta festa històrica. 

Així els milers de visitants del Mercato Rinascimentale Thiene 1492 van poder gaudir del joc de l’oca gegant, que la Busca de Tortosa va presentar amb motiu de la XX edició de la Festa del Renaixement de Tortosa, realitzat sobre un taulell gegant que reprodueix un joc real del segle XVI i que va fer les delícies dels grans i petits que van participar en alguna de les més de 150 partides jugades en el dia i mig que dura el mercat. El joc va comptar a més amb la particularitat d’estar amenitzat amb els trucs del famós mag renaixentista, Dalmau el Tortosí, personatge recuperat per la Busca, que va enganyar hàbilment al públic assistent quan els jugadors queien a alguna casella especial, com ara la posada, el pou, la presó o la mort, fent de tot plegat un joc de l’oca màgic. 

A més del joc de l’oca els visitants van poder conèixer altres jocs tradicionals com les anelles o ferró i el joc de les birles. 

La recreació històrica de Thiene es desenvolupa durant dos caps de setmana. El dissabte 26 i diumenge 27 de setembre es va recrear la concessió del mercat franc a la ciutat mentre que els passats dissabte 3 i diumenge 4 d’octubre, va tenir lloc el mercat, amb una important mostra d’oficis i artesans propis de l’època, així com espectacles diversos de tota Europa. 

Recordem que la Busca de Tortosa porta ja quatre anys consecutius fent tot un seguit d’activitats per contribuir a fer més gran la Festa del Renaixement de Tortosa i així ho continuarà fent, tal i com ha reafirmat la presidenta de l’associació, Tere Castellà, que ha avançat que ja s’està treballant de cara a la propera edició de la Festa del Renaixement.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada