dijous, 11 de juliol de 2013

La Busca de Tortosa a la XVIII Festa del Renaixement

Ara oiats a hom es fa saber que a partir del dijous18 de juliol, dia de l’advocació a Sant Federic, i fins el diumenge 21 de juliol, dia de Sant Llorenç de Brindisi, el segle XVI arriba al carrer Ample de la insigne ciutat de Tortosa.

Per açò la Busca de Tortosa obre la Casa Gil de Federic per a que ab col.loquis, músiques, llepolies i beuratges, els ciutadans i visitants de la Corona e d'altres regnes puguin coneixer-nos i compartir lo seu temps ab nosaltres i ab les següents activitats:

Ambients del XVI. La Casa Gil de Federic llueix engalanada i guarnida ab gran magnificència, com mai s'ha vist abans, per omplir d'esplendor el carrer Ample. Tots els veïns de la casa l’engalanen i s’obre als ciutadans perquè hom qui vulgui vegi com treballem i ab que ens divertim  mentre gaudiu dels secrets de la música del segle XVI.
Música als balcons. Els balcons de la Casa Gil de Federic s'omplen de música ab les millors veus i els millors tocadors de la contrada que vos oferiran el seu art i vos deleitaran amb les seves tonades i cançons. Fanfares, corals i cantants afinen veus i instruments per fer-vos disfrutar, i si us voleu afegir i cantar o tocar ab nosaltres compartirem les nostres viandes i beuratges amb vosaltres.
Jocs de sempreLos més menuts reviuran com xalen els xiquets i xiquetes al segle XVI.
Col.loqui del Renaixement. Participeu i gaudiu d'un nou Col.loqui del Renaixement ab la conferència Grups socials i espai urbà a la Tortosa del segle XVI, a càrrec del mestre i historiador Pere Audí i Ferrer.
Visiteu la Casa Gil de Federic si voleu conèixer més de la nostra història al carrer Ample de Tortosa.

Participeu de la Festa, sortiu al carrer, vestiu-vos d'època i gaudiu l'esplendor del segle XVI.
I recordeu cridar amb força sempre:
Terra d'aigua
Terra d'un riu
Visca la Vegueria de Tortosa!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada